Aamupäivällä mies (Luojalle kiitos hänestä!) lähti lasten kanssa ulos ja jätti mut rauhassa tekemään uudeksi vuodeksi purtavaa. Tekaisin broileri-pastasalaatin sekä tiramisun Lintusen ohjeella. Kiitos niistä, olen fani =) Laittelen tähän ohjeet vielä ylös:

321430.jpg

Tein puolikkaan annoksen salaattia, määrä on passeli omalle porukalle. Tai siis minulle ja miehelle, tytöille tää on "mäentykkäätästä". Tämä on ollut kovasti pidetty salaatti, olen tehnyt sitä useamman kerran vieraillekin. Laitan tähän määrät, joita itse käytin.

Broileri-pastasalaatti

400 g broilerinsuikaleita

puolikas kurkku kuutioina

n 100 g herkkukurkkua kuutioina

1 pieni (suippo)paprika kuutioina

1 pieni prk vihreitä, paprikatäytteisiä oliiveja

1 prk ananasta paloina

½ rasiaa kirsikkatomaatteja puolitettuina

1 pieni punasipuli ohuina viipaleina + 1 rkl balsamicoa

250 g kolmiväristä rusettipastaa

öljyä

 

kastike:

200 g kevytmajoneesia

2 prk kermaviiliä

omenamehua

currya

 

Paista broilerisuikaleet kypsäksi tilkassa öljyä, anna jäähtyä. Leikkaa joukkoon kurkku, herkkukurkut, paprika ja kirsikkatomaatit. Lisää vielä oliivit ja ananaspalat.

Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi (al dente), huuhtele välittömästi kylmällä vedellä, jotta jälkikypsyminen saadaan pysähtymään.

Lisää ainesten joukkoon pasta.

Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin, maistele, jotta saat sopivan makuisen kastikkeen, lisää kastike salaatin joukkoon, sekoita hyvin, anna maustua kylmässä muutama tunti.

Leikkaa punasipuli puolikkaaksi ja siitä ohuiksi viipaleiksi. Anna maustua hetki balsamicossa. Nostele punasipulit salaatin päälle.