Tänään syötiin iltapalaksi perunarieskoja. Ovat meidän ehdottomia lemppareita, ohje peräisin Hellapoliisi-blogista (kuka olisi arvannut...). Meillä ei juurikaan ole tehty "oikeaa" perunamuusia sen jälkeen kun löysin Lidlin perunamuusijauheen, ihan hyvää noin niinku valmiskamaksi. Pussillisesta tulee kolmelle lapselle satsit ja jää yleensä sen verran että saa lopuista rieskoja.

385415.jpg

Pääsivät hiukan tummumaan kun joku veitikka oli käynyt vääntämässä uunin kolmeensataan asteeseen. Aineksia näihin kuluu tälviisiin:

2,5 dl perunamuusia

1 tl suolaa

1 muna

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta.

Sekoita ainekset, pudottele kökköjä pellille, ripottele kasojen päälle jauhoa ja taputtele litteiksi. Pistele haarukalla ja paista 250 asteessa noin 15 min.

Niin että kiitti Lintu taas tästäkin!