Tässä nämä tekeleet valmiina matkaamaan uusille omistajille :) Onneksi pääsin noista koristeluhommista, eivät todellakaan ole mun laji.

375020.jpg

Tässä siis kaksi tiramisua, kaksi mustikka-valkosuklaakakkua ja pätkiskakku. Tiramisun ohje täältä jo löytyykin, mustikka-valkosuklaamoussekakun ohje löytyy Lintu 75:n blogista, mutta kopioin sen vielä tähän:

Nämä ovat 6 munan kakkuja, Linnun olivat 8 munan. Laitoin täytteitä kuitenkin tuon määrän.

Kakkupohja:

6 munaa

2 dl sokeria

1 dl perunajauhoa

2 dl vehnäjauhoa

2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Tässä ei kannata hötkyillä; vatkaa vaan kerran kiellonkin päälle (mulla taisi mennä n. 10 min.). Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita varovasti (mä kun en ole koskaan noita saanut "varovasti nostelemalla" sekaisin, niin oon vatkannut toooosi varovasti vatkaimen alimmalla teholla, ihan vaan niin, et sekoittuvat). Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 200 asteessa n. 35 min.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Mustikkamousse:

6 liivatelehteä

2 dl vispikermaa

2 dl ranskankermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1-2 dl sokeria (maista sopiva määrä)

2 tl vaniljasokeria

5 dl mustikoita soseutettuna (mä laitoin pussillisen eli 200 g)

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Soseuta mustikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)

 Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mustikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Jos käytät pakastemustikoita etkä ole malttanut sulattaa niitä tarpeeksi kauan kuten minä, pitää olla tosi tarkkana että liivateseos on tarpeeksi jäähtynyttä. Kylmä mustikkaseos ja kuuma liivateliemi ei ole hyvä yhdistelmä :)

Valkosuklaamousse:

2  munaa

0,5 dl sokeria

2,5 dl Flora vispiä

200 g valkosuklaata

5 liivatelehteä

tilkka vettä

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Vuoraa kakkuvuoka kelmulla (tai älä vuoraa, mutta laita ainakin leivinpaperi tms. pohjalle) ja kokoa kakku vuokaan. Laita pohjalle päällimmäinen osa nurinperin ja kostuta. Kaada päälle valkosuklaamousse. Nosta sen päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja kaada päälle mustikkamousse. Nosta päälle kakun pohjaosa ja kostuta. Hyydytä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli.

Päällä on 200 g  mustikoita ja kahdesta desilitrasta vettä + 1desistä hyytelösokeria keitetty kiille.

Varaa koristeluun tarpeeksi kermaa, Lintu sanoo että 8 munan kakun koristeluun kuluu 5 dl. Olen oppinut luottamaan sanaansa :)

Tää on tosi hyvä ohje, suosittelen kokeilemaan! Plussana myös kaunis ulkonäkö ilman mitään ihmeellisiä hörsötyksiä.

Tässä vielä Pätkiskakun ohje:

PÄTKISKAKKU
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta (esim. van houten)
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia
4 patukkaa pätkistä (laitoin 5) 
3 munaa


Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita.
Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet.
Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.
Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n.45 minuuttia 175 asteessa.
Olen kostuttanut aina tätä hiukan; esim. vaniljasokerilla maustettu maito on aika jees.

Kuorrutus:
170g suklaata (130 g) 
100g voita (75 g)

Sulata aineet varovasti liedellä ja valuttele jäähtyneen kakun päälle. Suluissa tällä kertaa käyttämäni aineet. Kuorrutukseen mulla oli Pandan maitosuklaalevy, oliskohan siinä 130 g. Vastaavasti laitoin sitten voitakin vähän vähemmän. Ihan riittävältä tuntui.
 
Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.