...on peräisin, mistäs muualtakaan kuin Lintu 75:n blogista. Älyttömän hieno idea taas Lintuselta!

Olen suvereenisti kopioinut tänne blogiini toisten ohjeita ja nyt mulla vasta tuli mieleen, että mitä jos ohjeiden "omistajat" tykkäävät huonoa siitä että laittelen ohjeita tänne. Se kun on itselleni niin tavattoman kätevää, tämä on mulle vähän niinku oma reseptikansio. Lintunen ei tykännyt huonoa, joten jatkan samalla linjalla :) Mutta tässä tämänkertainen:

574615.jpg

Pohja:

150 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Päälle:

1 dl vanilliinikreemijauhetta

3 dl maitoa

200 g vaniljatuorejuustoa

(0,5 dl sokeria)

2 tl vaniljasokeria

2 munaa

15 kpl Susu-patukkapaloja irtokarkkilaatikosta (=150 g)

 

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita vanilliinikreemijauheen joukkoon maito, anna saeta hetki.

Lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit ja munat, sekoita tasaiseksi.

Silppua Susu-palat piirakkataikinan päälle, kaada päälle vanilliinimössö.

Paista 200 asteisessa uunissa puoli tuntia uunin alimmalla ritilätasolla.

 

Anna jäähtyä kunnolla, muuten täyte on todella valuvaa!

Hyvin makeaa tämä on, että sokerin lisääminen ei minusta ole ollenkaan tarpeellista. Ensimmäinen pala maistui taivaalliselta, toisen lopussa alkoi jo tökkimään. Saattaa johtua kyllä siitäkin, että söin tätä klo 18 aamupalaksi :) Mietin sellaista, että kokeilisi joskus maustamatonta kevyttuorejuustoa tuohon täytteeseen, vaniljan makuahan tulee jo kreemistä ja vanilliinisokerista. Jos joku sattuu silleen kokeileen niin on hyvä ja vinkkaa ;)