Joop. Meillä syödään usein laatikkoruokia. Yleensä laitan ihan vaan peruna-sipulisekoitusta, kanaa tai jtn muuta ja päälle ruokakermatötsän, muutaman munasen ja maitoa. Tänään olin hövelillä päällä ja ajattelin tehdä kerrankin vähän toisenlaista. Tällainen ohje taisi olla joskus jossakin vauvalehdessä, kun en sitä sen paremmin muistanut laitoin vähän mitä käteen osui. Hyvää oli. Ei kai noista aineksista tosin voi pahaa tullakaan.

572439.jpg

Aineksia siihen tuli jotenkin näin...

1 kg peruna-sipulisekoitusta

pussin pohja pekonia

400 g jauhelihaa

purkki tomaattimurskaa

½-1 tomaattimurskapurkillista vettä

1 rkl fondia / ½ lihaliemikuutiota

mausteita (laitoin basilikaa, paprikaa, pippurisekoitusta, provencen yrttimaustetta...)

1 prk fetajuustoa

Paista pekoni pannussa ja lisää jauheliha. Ruskista. Lisää tomaattimurska, vesi ja fondi. Mausta. Anna kiehua hetken (sen aikaa että ehdit hakea lapsen pois roikkumasta avonaisessa ikkunassa, käytät muksun pyllypyykillä ja vastaat puhelimeen).

Voitele vuoka (ja hae lapsi pois ikkunasta), kaada puolet perunasipulisekoituksesta vuokaan. Päälle jauhelihamössö ja puolet fetajuustosta, sitten loput potut ja fetat pinnalle.

Uuniin 200-225-300-0-125 asteeseen (Janskun, meidän hellaekspertin ohje), paistetaan kunnes kyllästytään kuuntelemaan lasten "nälkääääääää"-kitinää.

Ääntä kohti.

572442.jpg

Iltapalaksi paistelin vielä sämpylöitä. Niihin laitoin neljän viljan hiutaleita, vehnäjauhoja ja vähän grahamjauhoja. Olen parempiakin tehnyt.