Hedelmäkakkua toivottiin juhliin, ja minä tietysti tuumasta toimeen. Onkin kulunut jo jonkin aikaa siitä, kun viimeksi on kaikki mennyt näin totaalisesti pieleen... Huh. Ensinnäkin, aioin tehdä ekaa kertaa 8 munan kakkupohjan. Tavaraa oli taikinassa niin paljon etten tainnut saada sitä oikein kunnolla sekaisin (olen muistaakseni aiemminkin maininnut tästä ongelmastani). Noooh, testasin ensimmäistä kertaa suorakaiteen muotoista vuokaa, kävi mielessä että oliskoos se vähän pieni sille määrälle taikinaa, mutta uuniin lykkäsin kumminkin. Hetken päästä sainkin sitten ihailla taikinan putoilua uunin pohjalle. Yleensä laitan pellin uuniin "roiskeita" varten, tällä kertaa en sitä tehnyt. Olis pitänyt ottaa siinä vaiheessa jo tekele ulos mutta ajattelin että ehkä siitä kumminkin vielä jotain tulee. Paistoin pohjaa 150 asteessa, ja kun tiesin että kypsymisessä kestää en sen paremmin tarkkaillut kakkupohjaa. Pinta ei palanut, mutta sisältä pohja oli kuin kumipallo.

No, emmä jaksa kirjoittaa enempää. Koko operaatiosta sais kyllä useammankin sivun tarinan. Sen verran sanon, että siihen liittyy mm. ylimääräinen kakkukerros kääretorttupohjasta, sähläystä vuuan reunojen korottamisen kanssa, liivatehäsläystä, paikkailua, liian löysä vanilliinikreemi ja persikkasose ym.ym.

Kakun ohje on, kuten tavallista, Hellapoliisilta. Kiitos jälleen kerran, Lintunen!!! Lintu75 oli tälle antanut nimeksi appelsiinivaahdolla, banaanilla ja vaniljakreemillä täytetty kakku, olkoon tämä mun versio vaikka sitten se Katastrofikakku.

664169.jpg

Paljastettakoon nyt tässä, että multa ei löydy minkäänsortin luovuutta. Nuokin hedelmät näyttää siltä että ne on vaan roiskaistu tohon kakun päälle vaikka kyllä mä niitä oikeesti asettelin vaikka kuinka kauan =) Vielä valmiina...

664171.jpg

Pohja:

6 munaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti.

Paista 200 asteessa n. 35 min.

Alkuperäisten täytteiden ohje tässä, suluissa omat muunnelmat:

Kakku täytyy täyttää vuokaansa, sillä appelsiinivaahdosta tulee liivatteiden lisäämisen jälkeen niin löysää, ettei se ennen hyytymistään pysyisi ikinä välissä.

Vuoraa siis kakkuvuoka kelmuilla ja laita vuoan pohjalle kakun kansilevy. Kostuta appelsiinimehulla.

Appelsiinivaahto:

5 liivatelehteä

400 g Ingmanin appelsiinijugurttia

n 2,5 dl vaniljavaahtoa vaahdotettuna

n 0,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 appelsiinin raastettu kuori

liivatteiden liuottamiseen yhden appelsiinin puristettu mehu

 

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia.

Vatkaa vaniljavaahto, lisää jugurtti, sokeri, vaniljasokeri ja appelsiininkuoriraaste.

Liuota liivatteet kuumennettuun appelsiinimehuun, anna jäähtyä pieni hetki.

Kaada liivateneste muiden ainesten joukkoon, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos kakkulevyn päälle. Nosta päälle seuraava kakkulevy, kostuta.

Täyte 2:

3-4 banaania viipaleina (purkillinen säilyksepersikoita soseutettuna)

2 dl:sta kreemijauhetta ja n 6 dl:sta maitoa (tai katso pakkauksen ohjetta) tehty vaniljakreemi.

Viipaloi pinnalle banaanit (tai levitä sose) ja kaada päälle kreemi. Nosta pinnalle kakkupohja ja kostuta.

Anna hyytyä mielellään yön yli.

...ja koska kakku oli tuollaisenaan aivan liian matala, tein seuraavana päivänä vielä 4 munan kääretorttupohjan ja valkosuklaamoussen viimeiseen väliin. Lähikaupassa ei sattunut olemaan sitä lemon&lime(?)-suklaata, se olis varmaan käynyt kivasti tuohon. Valkosuklaamoussen ohje myös Hellapoliisilta ja kuuluu näin:

2  munaa

0,5 dl sokeria

2,5 dl Flora vispiä

200 g valkosuklaata

5 liivatelehteä

tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Kakun päällä on säilykepersikkaa, -mandariinia ja -päärynää sekä viinirypäleitä. Hedelmien päälle keitin kiilteen 1 dl:sta hyytelösokeria ja 2 dl:sta vettä. Reunapursotuksiin varasin Flora Vispiä 5 dl, yli jäi aika reilusti.

Sitten siihen makuun... Mikään täytekakkuhan ei voi olla pahaa, mutta tämä ei missään nimessä ollut kokeiluideni parhaimmistoa. Aika pliisu, ehkä se lime-sitruuna olis tuonut tähän vähän enempi potkua. Tietääpähän ensi kerralla...