783241.jpg

...on valmis ja maisteltukin jo, tosi hyvää. Ohje Hellapoliisi-blogista, kiitos Lintu75! Tein 4 munan kakkupohjan mutta täytettä laitoin ohjeessa mainitun määrän. Vähempikin olis riittänyt.

Mansikka-raparperitäyte:

Täyte:

150 g raparperia

200 g mansikoita (pakaste)

1 dl sokeria

 

5-6 liivatelehteä

2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna

200 g vaniljatuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria

0,5 dl mansikkamehua

 

Laita kasariin raparperiviipaleet ja mansikat, sekä sokeri. Anna pehmetä 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä, jäähdytä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota sillä aikaa Flora vanilla, mausta vaniljasokerilla ja vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto. Lisää täytteeseen mansikka-raparperit.

Kuumenna mansikkamehu kasarissa tai mikrossa kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet mehuun, anna jäähtyä noin minuutti.

Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

 

Valkosuklaatäyte:

2  munaa

0,5 dl sokeria

2,5 dl Flora vispiä

200 g valkosuklaata

5 liivatelehteä

tilkka vettä

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Laitoin kakkuun tuoreita mansikoita, mutta tein silti hyytelön päälle. Kummallisen mauttomia mansikoita nykyään, ja vetisiä. Ei oo mikään niinku ennen..*nyyh*