Tällaisella herkuteltiin tänään viimeisen vapaailtani kunniaksi. Ohje löytyy Rakettispagetti-pussista. Hyväähän tämä on kuin mikä, vaikka kuva on taas ihan karmea. Huomaa vihannesten täydellinen puuttuminen lautaselta ;)
1 pss rakettispagettia
1 l vettä (mä oon laittanut aina 12-13 dl)
2 lihaliemikuutiota
300 g palvikinkkua suikaleina
200 g (1 tlk) herkkusieniä viipaleina
100 g purjosipulia renkaina
1 rkl kuivattua persiljaa (tai n. ½ dl tuoretta)
(4-6 valkosipulinkynttä)
Kuorrutuskastike:
3 rkl voita
½ dl vehnäjauhoja
4 dl lihalientä
1½ dl kermaa tai maitoa
n. 100 g emmental-juustoraastetta
½ tl mustapippuria
1 kananmuna
Keitä spagetti kypsäksi liemikuutiolla maustetussa vedessä. Valuta lihaliemi talteen siivilän läpi. Älä huuhdo spagettia. Kaada spagetti voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Sekoita kinkkusuikaleet, herkkusieniviipaleet ja purjorenkaat sekä mausteet sekaan.
Kiehauta kastiketta varten kattilassa voissa vehnäjauho, lisää spagetin keitinliemestä valutettu lihaliemi ja kerma tai maito hyvin sekoittaen ja hauduta kastiketta n. 5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä. Lisää juustoraaste, mustapippuri ja muna. Kaada kastike paistoksen päälle ja sekoita niin, että kastiketta valuu paistoksen sisäänkin. Paista 250 asteessa n. 20 min, kunnes paistos saa kauniin värin.
Kommentit