Tää on siitä hyvä kakku, ettei tämä lihota yhtään silloin kun tätä käytetään lääkkeeksi ;)

 

366063.jpg

 

Meillä on ollut ihan kauhea viikonloppu, eilen oltiin hautajaisissa ja tänään lapsilla on ollut poikkeuksellisen hankala päivä. Piti vielä väsätä ensi viikonlopun ristiäisiin kakkupohjia valmiiksi kaikkien kolmen roikkuessa lahkeessa. Kyllä nuo osaavat äidistään puristaa kaikki mehut, viimeiseen pisaraan asti *huokaus*. Lasten mentyä nukkumaan tuntui siltä että nyt jos koskaan on tämän ansainnut...

 

 

CAROLAN SUKLAAKAKKU<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1 taloussuklaalevy
150 g voita
3 munaa
1 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
Pinnalle: saksan- tai hasselpähkinärouhetta/mantelirouhetta

Voitele tasapohjainen (miel. irtopohjainen) vuoka hyvin.
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa (itse sulatin voin kattilassa ja lisäsin suklaan sitten sulaan voihin, onnistui hyvin niinkin).
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita vähän jäähtynyt suklaa-voiseos keltuaisvaahdon joukkoon.
Lisää vehnäjauho ja lopuksi valkuaisvaahto.
Pintaan rouhe.
Paista 175 asteessa n. 40 min (aikaa voi myös hiukan lyhentää, silloin tulos on "mutakakkumaisempi")