Mehevä puolukkapiirakka
2,5 dl maitoa
0,5 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia
Päälle:
n. 5 dl survottua (tai kokonaisia) puolukkaa tai omenasosetta
sokeria
Pinnalle:
2 dl sulatettua margariinia
2 dl sokeria
5 dl kaurahiutaleita
Sekoita reilusti lämpimään maitoon sokeri, kardemumma, suola ja osa jauhoista joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot se4kä pehmeä margariini.
Alusta taikina tasaiseksi ja levitä se jauhotetulla kädellä painellen leivinpaperin päälle uunipannulle. Anna levyn kohota lämpimässä paikassa.
Levitä kohonneelle levylle puolukat (tai omenasose). Sekoita keskenään sulatettu margariini, sokeri ja kaurahiutaleet. Ripottele seos puolukoiden päälle. Paista piirakkaa uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Ohjeen alkuperästä ei ole tietoa, mutta tämä on NIIN hyvää. Suosittelen.
Kommentit