Parempi myöhään kuin ei silloinkaan... Kotikone saatiin tänään vihdostaviimein kuntoon, joten läjäytänpä tänne kerralla kaikki kuvat mitä ehdin pääsiäisen aikaan ottamaan :) En ollut suunnitellut pyhiksi mitään ihmeellisyyksiä ja koska nettiin en päässyt piti piiiiitkästä aikaa kaivella esiin reseptikansio. Saanpahan nyt sitten tänne ylös kaikki ohjeet, noiden lippusten ja lappusten löytyminen on aina yhrensortin homma.. Tämän kakun ohjeen olin kylläkin tulostanut etukäteen Lintu 75:n blogista.

519717.jpg

Tämä tässä on nimeltään unelman kevyt appelsiinikakku ja alkuperäinen ohje on Hellapoliisi-blogista. Eikö olekin nätti... Lintu suositteli tätä niille, jotka ovat tehneet Banaaniaurinko-kakkua (ohje löytyy myös blogistani) ja pitäneet siitä. Tämä ei kyllä ollut yhtä hyvää, mutta ihan kokeilemisen arvoinen ohje kuitenkin. Hellapoliisista löytyy alkuperäinen ohje, laitan tähän mitä itse käytin. Lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen yhden liivatteen. Ehkä niitä olis saanut olla jopa 7, vaikka kasassa tuo pysyi noinkin.

Pohja:

200 g Euroshopperin maustekeksejä murustettuna

100 g voita sulatettuna

Täyte:

6 liivatelehteä

5 dl Ingmanin appelsiinijogurttia (meidän kaupasta löytyi 1 kg:n tötsässä)

2,5 dl Flora Vanillaa

(sokeria)

1 appelsiinin raastettu kuori.

Pinnalle:

2 dl appelsiinitäysmehua

1 dl hyytelösokeria

1-1,5 prk säilykemandariinia

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Sekoita keksinmurut ja rasvasula keskenään ja taputtele seos halkaisijaltaan 18 cm:n irtopohjavuokaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää joukkoon jugurtti ja ohuena nauhana pieneen nestetilkkaan liuottamasi liivatelehdet, sekä appelsiininkuoriraaste. Tarkista maku, lisää sokeria tarvittaessa (mä lisäsin ehkä 0,5 dl, ei olis kyllä tarvinnut)..

Kaada seos keksimurujen päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään muutama tunti, mielellään yli yön.

Kiehauta  mehu, sekoita joukkoon hyytelösokeri, anna kiehua kunnes neste on kirkasta. Anna jäähtyä hetki.

Asettele mandariinit kakun pinnalle, kaada neste päälle ja nosta vielä kylmään hyytymään.

Irroita veitsellä kakku irti vuoan reunoista ja napsauta vuoan lukot auki. Siirrä tarjoiluvadille.