Tänään sain viimein Janskun mustikkapipon valmiiksi, sormenpäät verillä ja hermo loppu mutta tulihan valmista sentään. Ihana se on.

569364.jpg

Ja ihan sopiva. Onpa muuten hiiiiiiidasta taas tuo kuvien latautuminen.

569426.jpg

Tässä koko sato.

Viikonloppu on vietetty tiiviisti ulkoilun merkeissä, näyttää siltä että kesän ajaksi taitaa neulepaja hiljetä. Tänään vein pipontekeleen ulos, sitä sormet kohmeessa tikkusin. Aika kylmä tuuli oli. Pihatouhut on katkolla, puolenkuun aikaan ajattelin hommata multaa ja hallaharsot ja laittaa porkkanat ja muut kasvamaan. Kasvimaata on joka kesä laajennettu, kunpa joku vaan kitkis rikkaruohot. Se on muksuille kova juttu kun saa syödä porkkanaa ja retiisiä suoraan maasta, samoin marjoja pensaasta. Tällä hetkellä meillä on vaan kaksi karviaispensasta, mustaviinimarja ja karviaisherukka. Viime kesänä istutin muutaman karhunvatukkataimen, saas nähdä tuleeko satoa. Nyt olis tarkoitus laittaa vattuja ja karviais- ja punaherukkapensaat, naapuri karsii omiaan että sieltä saadaan. Kyllästyivät varmaan viime kesänä meidän rosvousreissuihin =) Tuskin noista silti säilöttäväksi asti riittää, mutta parhaitahan ne ovat tuoreina.

Paljon on siis taas laittamista, vaan paljon ollaan laitettukin. Kun syksyllä -02 muutettiin tähän, oli pihassa ruoho polveen asti, eikä mitään tietoa siitä mitä heinän alla oli. Seuraavana kesänä sitten löytyi pari kukkapenkkiä ja nyt niitä on pari lisää :) Mukavaa hommaa tuo.

Jospa vielä vähän neuleellisista suunnitelmista. Elann`ìn pitsineulepusero on edennyt jonkun verran, sitä teen omalla sovellutuksella (toisin sanoen en ole ymmärtänyt ohjetta...). Kannattaa muuten käydä kurkkaamassa sivuilla jos et ole käynyt; aivan mahtavia ohjeita. Lähiaikojen suunnitelmissa on muutama myssykkä lapsille ja itselle Havaijista huppuliivi Novitan ohjeella (oliskohan ollut viime kesän). En Novitan kesälangoista ole oikein löytänyt mieleistä, Havaijin turkoosista ja vaaleanpunaisesta tykkään mutta lanka itsessään on p-stä. Nyt tosin laitoin harkintaan mekkoja tytöille Bambu-langasta uuden Novitan ohjeella. Niin ja Huutiksesta bongasin Samos Lollipopia jos vielä yhden, sopivamman kokoisen neuletakin tekisi. Keskiviikkona tarttis taas töihin, tenttikin on tulossa loppukuusta että siihen pitäis ehkä alkaa pikkuhiljaa orientoitumaan.

Aurinkoista alkuviikkoa!

Ps. Sitä mää vaan, että kymppitonnin arpajaasia suunnittelin. Siihen on vielä matkaa, että tarkemmin lähempänä. Hienoa että olette olleet täällä mun "seurana"!