Ihanaa kun on kesä. On sellanen lomafiilis päällänsä vaikka missäs me, kotona vaan. Kiva kun lapset hipsuttelee ulkosalla paljain varpain ja jos jano tulee niin käyvät sisällä juomassa. Mä olen tän päivän istuskellut auringossa ja virkannut Bambu-mekkoa. Nyt on sit kädet kärtsänneet mutta onpa mekkokin melkein valmis. Enää tarvii kiinnittää toinen hiha, virkata viimeistelyt pääntielle ja höyryttää/pingottaa. Kokeiltiin sitä päällä, onnessaan oli pikkuneiti.

Hain viikonloppuna kesäkukkia, niitä vois tuijotella tuntitolkulla. Perennoista suurin osa kukkii vasta myöhemmin kesällä, mutta jotain löytyy nytkin. Kyllä se vaan niin on, että on mahdotonta olla masentunut kun on paljon kukkasia ympärillä. Tykkään muutenkin meidän pihasta ihan ylikaiken, vaikka tuskin tuo valmiiksi tulee koskaan. Tässä vähän näkymiä:

638502.jpg

Syreeni kukkii, tuoksu on ihana.

638509.jpg

Viimein tänä aamuna oli pioniin puhjennut kukka, jo sitä oli odotettukin ;) Mummon mökiltä toin tämän viime kesänä, silloin ei kukkinutkaan ja nytkin on vain nuo kaksi. Tosi nätin värisiksi paljastuivat.

638517.jpg

Tähän laitoin taakse mustasilmäsusannaa säleikköön kiipeilemään, edessä samettiruusuja. Tänään hain torilta vielä tuohon keskelle kelta-oranssin sääkukan (?), se ei päässyt kuvaan kun kukat oli jo yöksi sulkeutuneet. Tykkään paljon.

638526.jpg

Nuo reunimmaiset oli mulle ihan uusi tuttavuus. Putous on kasvin nimi, tollanen jännä hopeanharmaa. Varmaan hianon näkönen kunhan tuosta rehevöityvät.

638541.jpg

Toisella ikkunalla neilikkaa, petuniaa ja lobeliaa. Tykkään sinisestä.

638543.jpg

Olen tässä seinustalla yrittänyt kärhöjä kasvatella, mutta paikka on niin varjoinen ettei niille oikein soveltunut. Honkkarissa katsoin näitä, sen verran sain selville että nuo on köynnöskasveja, kukat on nättejä ja viihtyvät varjossa (ja olivat halpoja...). En siis edes nimeä tiennyt ;) Pitkällisen selvitystyön jälkeen paljastui että ovat Ruotsinköynnöskuusamaa joihin tulee kukinnan jälkeen myrkylliset marjat. Hmmm. Katotaan, ehkä nuo muksut tosta jonain päivänä järkiintyvät. Eipä noihin tänä kesänä varmaankaan tarvi kukkia odotella.

638555.jpg

Näkymää "yläpihalta". Vasemmalla jäävät lasten hiekkis ja keinut, oikealla puolella marjapuskia. Mies on ollut jotenkin outo; laittoi uusille vatuille yhdellä sanomisella tuet. Mitähän pahaa se on oikein tehnyt...=) Etualalla on mun neulomistuolimus, kätsy paikka istuskella ja huudella ohjeita ipanoille. Tuolien takana kukkapenkki, jossa on ainaskin ruskoliljaa, kultapalloa ja jotain tunnistamattomia jutskia. Tosi nätti loppukesästä. Kasvimaalla on aika kuollutta vielä, en oo saanut istutettua uusia retiisejä tuhottujen tilalle. Eiköhän sinnekin vielä eloa tule.

638571.jpg

Viime kesänä istutettuja karhunvadelmia. Jos en ihan väärin ole asiaa tulkinnut näyttäis että siihen tulis jo marjoja. Vähänks hianoo.

Että semmonen pläjäys tällä kertaa. Talon vieressä mulla on pitkä kukkapenkki, mutta kun ei siellä vielä kukkia pahemmin ole en nyt käynyt sitä kuvaamaan. Myähemmin sitten.

Ihania kesäpäiviä kaikille!