Ohje on peräisin (kuinka ollakaan) Lintu 75:n blogista (kiitos Lintu taas opastuksesta!). Kopioinpa sen vielä tähän, teen varmasti näitä uudestaankin. Janskun synttäreillä näitä oli ja kovasti tykättyjä olivat. Suluissa pikku sovellukseni.
250 g voita tai margariinia
250 g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyteseos:
400 g jauhelihaa
1 sipuli silppuna (sipulirouhetta reilusti)
2 valkosipulinkynttä (kuivattua valkosipulia "oho":n verran)
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
1-2 rkl tomaattipyrettä (tujaus ketsuppia)
1/2 paprika pieninä kuutioina
100 g sulatejuustoa (1 prk creme fraichea)
provencale-mausteseosta
öljyä tai margariinia paistamiseen
kananmunaa voiteluun
Sekoita rahka ja pehmeä voi sekaisin, lisää kuivat aineet. Älä vaivaa turhaan, vaan sekoita taikinaa sen verran, että saat ainekset sekaisin. Laita taikina kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen.
Freesaa sipulia öljytilkassa, lisää jauheliha ja valkosipuli ja ruskista. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Lisää tomaattipyre, paprikakuutiot, sulatejuusto ja provencale-maustetta. Kiehauta.
Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä jauhelihaseos levylle ja kääri levy rullalle. Leikkaa paloiksi ja voitele munalla. Paista 200 asteisessa uunissa.
Ainut mikä harmittaa on se, että tein vaan yksinkertaisen annoksen.
Kommentit