Appiukolle järjestettiin tänään yllätysjuhlat, ilmainen uusinta talven 60-vuotispippaloista. Olin mielissäni kun sain toimeksiannon tehdä kakut juhliin, on se vaan niin mukavaa. Vaikka ajanpuute vaivaa monessa muussa asiassa, kyllä näille aina löytyy aikaa. Jos ei muuta niin sitten yöllä :)

Tämä Marianne-vadelmakakku on sankarille mieleistä, joten sellaisen sitten väsäsin näihinkin juhliin. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, tämä on kyllä niin hyvää, että.

...ja koska kamerasta loppui patterit just kun olin ottamassa kakusta kuvaa, niin...

357754.jpg

Tuossahan hän on, etuvasemmalla. Tämä kuva ei siis suinkaan ole otettu appiukon bileistä, vaan Janskun synttäreiltä. Ohjeen löysin alunperin Perhekerhon sivuilta, nyt sitä ei enää sieltä löydy, eli tässä tulee...

MARIANNE-VADELMAKAKKU<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pohja:

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />175 g suklaakeksejä rouhittuina (tai kaurakeksejä)

50 g voita sulana

Täyte:

100 g Marianne-karamellirouhetta

2 1/2 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta

1 prk (200 g) maitorahkaa

1/2 dl sokeria

5 liivatelehteä

3 rkl vettä

 

Päälle:

400 g vadelmia

1 dl sokeria

4 liivatelehteä

1/2 dl punaista mehua

 

Sekoita keksimurut ja rasvasula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä siihen karamellirouhe ja maitorahka. Mausta seos sokerilla.

 

Liota liivatteita kylmässä vedessä ja puserra ylimääräinen vesi pois. Sekoita kuumennettuun vesitilkkaan liivate ja anna jäähtyä hetki. Lisää rahkakaramelliseokseen. Levitä täyte keksipohjalle ja nosta jääkaappiin hyytymään.

 

Soseuta vadelmat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausta sokerilla.

Sulata liivatelehdet kuumennettuun mehuun. Anna jäähtyä ja lisää liivateseos vadelmasoseeseen. Kaada vadelmakerros hyytyneen täytteen päälle. Anna seistä jääkaapissa vielä muutaman tunnin ajan, kunnes vadelmakerros on täysin hyytynyt. Kakun voi tehdä edellisenä päivänä.

 

Koristele kakku marjoilla tai hedelmillä.