Tämän löysin Marien blogista jo aikaa sitten, nyt vasta muistin kokeilla. Älyttömän hyvää, kiitos Marie ohjeesta!
Piti poikkasta dorddu kahteen osaan kun mulla ei ole suorakaiteen muotoista kupua. Tähän oli tarkoitus harjoitella pursottamista mutta inspiraatio loppui just siinä kohtaa. Kääretortun alkuperäinen ohje löytyy siis täältä.
...ja oma sovellukseni...
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1dl perunajauhoja
0,5dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille, paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 8 minuuttia.
Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Täyte:
2,5 dl Valion Kevytvispiä (yök)
200 g vaniljatuorejuustoa
3 dl puolukoita
n. 1,5 dl sokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi. Survo puolukat, mausta sokerilla. Lisää tuorejuusto joukkoon, sekoita. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustoseos. Leikkaa kääretorttupohjan reunoista n 1cm levyiset palat pois. (kuivat reunat aiheuttavat tortun repeilyä, ja torttua on vaikeampi rullata) Levitä reilu puolet täytteestä torttulevyn päälle. Kääri torttu tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Nosta viileään vetäytymään hetkeksi. Levitä loput täytteestä tortun kuorrutteeksi ja ripottele pinnalle jäisiä puolukoita
Kommentit