Miehen syntymäpäivät käynnistävät meidän kesän juhlaputken. Heinäkuussa tytöt täyttää 4 vee ja elokuussa meidän vauvasta tulee jo 2-vuotias. Synttärikahveille tein mokka-lakkakakun, Pätkiskakun ja jauhelihahyrriä.

632566.jpg 

Mokka-lakkakakku <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

20 annosta

 KAKKUPOHJA:

4 kananmunaa

 1 1/2 dl sokeria

 1 1/2 dl vehnäjauhoja

 3 rkl tummaa kaakaojauhetta

 1 1/2 tl leivinjauhetta

 

KOSTUTUS:

1 1/2 dl vettä

1/2 dl Pirkka-mantelicappuccinojauhetta

 

TÄYTE:

 <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 dl Pirkka-lakkahilloa

 2 dl vispikermaa

1 rs (200 g) Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa

 2 tl vanilliinisokeria

3 rkl sokeria

1/2 dl Pirkka-mantelicappuccinojauhetta

 

KUORRUTUS:

1/2 dl Pirkka-kevytkermaa

100 g taloussuklaata

 

REUNOILLE:

 4 dl vispikermaa

 1/2 dl sokeria

1/2 dl Pirkka-mantelicappuccinojauhetta

 

 KORISTEEKSI:

sitruunamelissan lehtiä

 

1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (tilavuus 3 l). Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti nostellen. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku ja jäähdytä.

2. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostutusta varten kiehauta vesi ja sekoita joukkoon cappuccinojauhe. Jäähdytä. Täytettä varten vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri, vanilliinisokeri ja cappuccinojauhe.

3. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Kostuta kakkulevyt pullasudilla. Levitä pohjalevylle puolet lakkahillosta ja tuorejuustoseoksesta. Täytä samoin toinen väli. Kostuta kansilevy alapuolelta ja nosta kakun päälle. Pane kakulle kevyt paino ja nosta jääkaappiin maustumaan.

4. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Kaada suklaakuorrutus kakun päälle.

5. Vaahdota reunoille tuleva kerma ja mausta sokerilla sekä cappuccinojauheella. Pursota kermavaahto reunoille.

 

 

632567.jpg

Pätkiskakun ohje löytyykin jo blogistani. Ai miten niin toistan itseäni.. =) Tää nyt vaan on niin hyvää.