769649.jpg

Ohje Hellapoliisilta. Älyhyviä! Kannattaa kokeilla. Kuvan laadusta en sano mittään, kaipa te jo tiedätte että tää on niiiin tätä...

Taikina:

3 dl vehnäjauhoja

125 g margariinia

3 rkl vettä

Täyte:

140 g pekonia silputtuna

10-15 cm pätkä purjoa ohuina viipaleina

1/2 punainen paprika pieninä kuutioina

2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

50 g kanttarelli-sulatejuustoa tai muuta sulatejuustoa

suolaa

pippurisekoitusta

2 munaa

2 dl kermaa

2,5 dl juustoraastetta

 

Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi, liää vesi nopeasti sekoittaen.

Painele taikina muffinipellin voideltuihin koloihin pohjalle ja reunoille.

 

Kuumenna pannu, paista pekonit rapeiksi, lisää purjo, paprika ja valkosipuli, kääntele minuutti-pari.

Leikkaa sulatejuusto paloiksi, tiputa jokaisen pikkupiirakan pohjalle sulatejuustopala. Lusikoi paistettu täyte koloihin täytteeksi. Ripottele pinnalle basilikasilppua.

Sekoita kulhossa kerma, munat, mausteet ja juustoraaste, kaada täytteiden päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla 20-25 minuuttia.