769658.jpg

On se Lintu vaan aika velho, kun tällaisia kaikkia keksii. Kyllä vaan niin herkkua oli taas että... Ohje siis Hellapoliisi-blogista. Ekaa kertaa tätä versiota kokeilin, aikaisemminhan olen tehnyt mustikoista.

Pohja: 6 munan kakkupohja, kostutettu vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Yhdessä välissä on vadelmamoussea, toisessa valkosuklaamoussea.

Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan. Laita pohjalle päällimmäinen osa nurinperin ja kostuta. Kaada päälle valkosuklaamousse. Nosta sen päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja kaada päälle vadelmamousse. Nosta päälle kakun pohjaosa ja kostuta. Hyydytä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli.

Päällä on n 300 g pakastevadelmia ja kahdesta desilitrasta vettä + 1desistä hyytelösokeria keitetty kiille. Päällinen on tehty vasta juhlapäivänä.

Vadelmamousse:

6 liivatelehteä

2 dl vispikermaa

2 dl ranskankermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 1/2 -2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

300-400 g vadelmia soseutettuna

 

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Soseuta vadelmat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)

 Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut vadelmat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

 

Valkosuklaamousse:

2  munaa

0,5 dl sokeria

2,5 dl Flora vispiä

200 g valkosuklaata

5 liivatelehteä

tilkka vettä

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

P.s tämän kokoisen kakun reunoille tarvitset kermaa pursottaessasi 5 dl