Miehen nimppareitten kunniaksi kakkua Marien ohjeella...

Photobucket Ihanaa, nyt kaikki hop hop kokeilemaan! Tässä vielä ohje:

noin 175g suklaata

reilu 2 tl ruokaöljyä (auringonkukka tai rypsi)

vajaa 1 1/2 litraa jätelöä (tähän käytin vaniljaa, suklaajäätelö sopii myös ihanasti)

2-3 dl suolapähkinöitä

1 maraboun dubbelnougat suklaapatukka (olikohan painoa noin 55g) säilytä kylmässä että sitä on helpompi raastaa pieneksi.

1 dl kinuskikastiketta (ingmannin toffeekastike ei käy, on liian lirua)

Lisäksi tarvitset silikoonisen vuoan. Käytin tähän Tupperwaren silikoonista kukkavuokaa.

Pilko suklaa kulhoon ja lisää joukkoon ruokaöljy. Sulata suklaa puoliteholla mikrossa tai vesihauteessa sulaksi ja sekoita. Voitele kevyesti silikooninen vuoka öljllä. Pyyhi ylimmääräinen öljy pois talouspaperilla. Kaada sula suklaa vuokaan ja kallistele vuokaa käsissäsi, kunnes suklaa on valunut joka puolelle vuokaa tasaisesti. Valuta ylimääräinen sula suklaa pois vuoasta. (jos jätät ylimääräisen suklaan vuokaan, tulee suklaakuorrutteesta niin paksu että sitä on vaikea leikata) Nosta vuoka pakkaseen kovettumaan noin 5 minuutiksi.

Tästähän voi tehdä vaikka mitä ihania variaatioita. Viime kesänä tein mansikkaista kakkua valkosuklaakuorrutteella, väliin voisi käydä aikas ihanasti myös laku- tai salmiakkipalat ja lakritsikastike, marjat ym. ym. Kätsy vierasvara kesäaikaan ja miksei ympäri vuodenkin!