Mitähän sitä tekis, jos ei tätä Blogistaniaa olis... Soppakellarissa seikkaillessani löytyi tämmöinen ihanuus:

673690.jpg

Raparperi-kauramuru-paistos

4 annosta<?xml:namespace prefix = o />

1 l raparperia paloiteltuna
1 dl sokeria
1-2 rkl peruna / maissijauhoja

Taikina:
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl fariinisokeria tai intiaanisokeria

tarjoiluun:
vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä

Sekoita sokeri raparperipalojen joukkoon, anna mehustua muutama tunti. Kaada raparperit siivilään ja valuta hyvin. Lisää tarvittaessa vielä hieman sokeria sekä maissijauhot. Sekoita ja kaada raparperipalat voideltuun uunivuokaan. Sekoita taikinan ainekset ja ripottele murumainen taikinaseos raparperien päälle. Paista 200 C noin 25 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

Tusla ei ollut raparpereja mehustanut enkä sitä tehnyt minäkään. Emmää sit tiä mitä se olis tohon tehnyt, herkkua oli näinkin. Kiitoksia ohjeesta Tusla!