Nyt alkaa olemaan taas tältä erää univelat kuitattu, tänään on sitten pitänyt häärätä kaikenlaista ihan siitä ilosta että jaksaa. Kyllä sitä on tavallisen haamuna tässä tullu oltuakin, ei sitä väsyä edes oikein enää huomaa. Paitsi sitten kun saa kerrankin nukkua tarpeeksi... Köökissä on tullut riehuttua tovi jos toinenkin (kakku, piirakka, sämpylöitä, suklaapuuroa, 2 ruokaa...) ja pulkkamäkeenkin ehdittiin. Ja hei, aurinko paistoi tänään!!!! Siis ihan oikeesti!! Upeeta.

Leipominen on jäänyt näiden muiden kiireiden jalkoihin, että nyt on sitten väännetty jos jonkinlaista. Ohjeita ja kuvia tänne iloksenne =)

1241699.jpg 

Porkkana-puolukkapiirakka (Valion ohje)

Taikina:

2,5 dl maitoa

25 g hiivaa (tai pussi kuivahiivaa)

1 muna

1 dl sokeria

1 tl suolaa

1 tl kardemummaa

100 g voita tai margariinia sulatettuna

n. 7,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:

4 dl sokeroimatonta puolukkasurvosta

4 dl hienoa porkkanaraastetta

2 dl fariinisokeria

½ dl perunajauhoja

Voiteluun: munaa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan, lisää viimeisenä sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla. Kauli kohonnut taikina levyksi ja nosta se uunipannun pohjalle ja reunoille (jos taikinaa jää yli, käytä se taikinanauhoihin). Peitä liinalla ja kohota 15-30 min. Voitele reunat munalla. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjalle. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Tää on ihan oikeesti tosi hyvää, tai ainakin jos jotain voi päätellä siitä, kuinka nopeasti uunipannullinen hupeni. Juu, ihan oman porukan kesken ;) Tarvis varmaan leipoa vähän useammin...