Kun oli kerran vappu piti tehdä myös kakku. Tämä on kaikkien hyydytettyjen kakkujen äiti, oikeaa aatelia; ihana, raikas, sulaa suussa oikein. Niin että hyvää on.

560246.jpg

Ohje on Pirkan, kopioinpa sen vielä tähän että helposti löytyy.

  • Pohja:
  • 1 pkt (175 g) kaurakeksejä
  • 75 g margariinia
  • Täyte:
  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta (Flora Vanilla)
  • 5 dl maustamatonta jogurttia
  • 1/2 prk (150 g) appelsiinimarmeladia
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 8 liivatelehteä
  • 1/2 dl appelsiinimehua
  • Päälle:
  • 2-3 banaania
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 1 dl hyytelösokeria
  • Koristeeksi:
  • sitruunamelissan lehtiä

Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa. Sulata margariini ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjan ja reunan väliin, ja painele seos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi.Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jugurtti, appelsiinimarmeladi, sokeri ja vanilliinisokeri. Vaahdota vanilliinikastike ja sekoita varovasti täytteen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja lisää siihen puristetut liivatelehdet. Anna liivate-mehuseoksen jäähtyä hieman ja sekoita se täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Anna kakun hyytyä vähintään viisi tuntia, mielellään yön yli.Leikkaa banaanit vinoviipaleiksi koristelua varten. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi, lisää siihen hyytelösokeri ja kiehauta. Anna jäähtyä.Asettele banaaniviipaleet kakun pinnalle ulkoreunasta lähtien renkaiksi siten, että sisempi rengas menee hieman ulomman renkaan päälle. Valuta liemi tasaisesti banaaniviipaleiden pinnalle. Anna kakun hyytyä kylmässä vielä hetken ajan. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ja revi sen alta leivinpaperi pois. Tarjoa kahvin kanssa.