Thiiren blogista bongasin tän moneen-kertaan-luetun-mutta-aina-niin-hekotuttavan jutun :)                   

1. Jos syöt jotakin, eikä kukaan näe, siinä ei ole kaloreita.

2. Jos juot kevytlimsan ja syöt suklaapatukan, kevytlimsa mitätöi suklaapatukan kalorit.

3. Jos syöt toisen henkilön kanssa, etkä syö enempää kuin hän, kaloreita ei lasketa.

4. Lääkkeeksi syödyn ruoan kaloreita ei milloinkaan lasketa, esimerkkinä kaakao ja juustokakku.

5. Jos lihotat ihmiset ympäriltäsi, näytät itse hoikemmalta.

6. Elokuviin liittyvät ruuat, kuten popcorn ja perunalastut, eivät lihota, koska ne ovat osa elokuvaelämystä, eivätkä ravintoa.

7. Keksin, munkin tms. puolikkaissa ei ole kaloreita. Puolittaminen saa kalorit valumaan ulos.

8. Jos valmistat ruokaa, ei välineistä nuolluissa aineissa ole kaloreita.

9. Samanvärisissä ruoissa on sama määrä kaloreita, esimerkiksi pinaatti ja päärynäjäätelö, herkkusienet ja vaniljajäätelö. HUOMAA: Suklaa on universaali väri ja siksi sopii yhteen minkä tahansa muun värin kanssa.

10. Kylmissä ruoissa ei ole kaloreita, koska kalorit ovat lämmön yksiköitä (esim. pakastetut piiraat, jäätelö, hyvin temperoidut juomat, erityisesti jääpalalliset). Ulko-olosuhteissa alle 15 C-asteen lämpötilassa mikä tahansa nautittava lasketaan kylmäksi, esim. hiillostettu makkara, vohveli kerma-hillolla.

 

Tää on sikäli ajankohtainen juttu, että on näinä päivinä tullut mietittyä tätä kropan nykykuntoa. Lasten, ja varsinkin kaksosten myötä on vartalo saanut aika, hmm, jännittävän mallin, mutta ei ne lapsetkaan kaikkea selitä. En oo löytänyt yötyöhön sopivaa, järkevää ruokailutsydeemiä, mikä aiheuttaa sen että vaatteet puristaa, kiristää ja ahdistaa. Sit ku väsyttää niin ei jaksa miettiä senkään vertaa. Ja ku väsyttää aina. Emmätiä. Plääh. Kai tää tästä. Tää on nyt niin mukaelämää, mitään muuta oo ku töitä ja nukkumista. Ei oo ihmisen hommaa. Mikähän tarkoitus tälläkin vuodatuksella taas muka oli. Oiskohan meillä keksiä... Menen katsomaan.