Lauantaina pidettiin leipomispäivä, tarkoituksena oli tehdä rahka-ananaspullia ja bostonkakku. Tässä pikkuneiti Sipuli työn touhussa.
.
Vähän hakusessa vielä tekniikka... Ja tässä Milli Mollisen taidonnäytettä:
Hetki kuvan ottamisen jälkeen Milli siirtyi pullien täyttämisosastolle =)
Olen tehnyt noita rahka-ananaspullia useampana pääsiäisenä. "Perinteisistä" rahkapullista en niin tykkää kun se täyte tarttuu kitalakeen. Tämä ohje on Pirkan, alkuperäisessä on hiivataikinapohja, mutta olen tehnyt noihin ihan perinteisen pullataikinan. Ohjeen siihen otin jauhopussin kyljestä. Puolikkaasta tuli noita pullia, toisesta puolikkaasta bostonkakku. Hävikkiä taisi olla aika reilusti, mutta sitähän ei lasketa =)
Rahka-ananaspiirakat
Pohja: perinteinen pullataikina
Täyte:
1 tlk (227 g) ananasrenkaita mehussa
1 tlk (250 g) maitorahkaa
1 tlk (120 g) smetanaa (Hyla)
1/2 dl sokeria
2 rkl vanilliinisokeria
Voiteluun:
1 muna
Päälle:
raesokeria
Valuta ananasrenkaat liemestä talouspaperin päällä. Sekoita muut täytteen ainekset hyvin sekaisin. Paina jauhoihin kastetulla juomalasin pohjalla pullaan laaja painanne. Pistele painanne haarukalla, voitele reuna munalla ja ripottele reunalle raesokeria. Lusikoi painanteeseen noin 1 - 1 1/2 rkl rahkatäytettä. Leikkaa ananasrenkaat viiteen osaan ja aseta ananaspala keskelle jokaista piirakkaa. Paista piirakat 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Piirakka on kypsä kun täyte on hyytynyt ja reuna saanut kauniin paistovärin. Tarjoa piirakat hyvin jäähtyneenä.
Bostonkakku
...joka kävi lattian kautta ennen uuniin menoa. Irtopohjavuoan pohja ei ollut kunnolla kiinni, joten... Sain pelastettua ja kuvaamisenkin muistin vasta siinä vaiheessa kun puolet oli syöty. Tämä ohje on jostain lehdestä peräisin, olisko Kodin kuvalehti. Sairaan hyvää joka tapauksessa.
Pohja: n. puolet 5 dl:sta maitoa tehdystä pullataikinasta
Täyte:
100 g kevyttuorejuustoa (nyt laitoin maustamatonta, appelsiininmakuinenkin on tosi hyvää)
100 g aprikoosimarmeladia
Vuokaan:
margariinia
Voiteluun:
½ kananmunaa
Kaulitse pullataikinasta levy. Levitä päälle tuorejuusto ja sen päälle marmeladi. Kääri rullalle ja jaa noin 12 palaan. Laita palat pystyyn tasapohjaiseen, voideltuun kakkuvuokaan (irtopohjainen paras). Peitä liinalla ja anna kohota. Voitele kakku munalla ja paista 200 asteessa puolisen tuntia.
Kommentit