Lauantaina pidettiin leipomispäivä, tarkoituksena oli tehdä rahka-ananaspullia ja bostonkakku. Tässä pikkuneiti Sipuli työn touhussa.

. 519720.jpg

Vähän hakusessa vielä tekniikka... Ja tässä Milli Mollisen taidonnäytettä:

519722.jpg

Hetki kuvan ottamisen jälkeen Milli siirtyi pullien täyttämisosastolle =)

Olen tehnyt noita rahka-ananaspullia useampana pääsiäisenä. "Perinteisistä" rahkapullista en niin tykkää kun se täyte tarttuu kitalakeen. Tämä ohje on Pirkan, alkuperäisessä on hiivataikinapohja, mutta olen tehnyt noihin ihan perinteisen pullataikinan. Ohjeen siihen otin jauhopussin kyljestä. Puolikkaasta tuli noita pullia, toisesta puolikkaasta bostonkakku. Hävikkiä taisi olla aika reilusti, mutta sitähän ei lasketa =)

519723.jpg

Rahka-ananaspiirakat

Pohja: perinteinen pullataikina

Täyte:

1 tlk (227 g) ananasrenkaita mehussa

1 tlk (250 g)  maitorahkaa

1 tlk (120 g) smetanaa (Hyla)

1/2 dl sokeria

2 rkl vanilliinisokeria

Voiteluun:

1 muna

Päälle:

raesokeria

Valuta ananasrenkaat liemestä talouspaperin päällä. Sekoita muut täytteen ainekset hyvin sekaisin. Paina jauhoihin kastetulla juomalasin pohjalla pullaan laaja painanne. Pistele painanne haarukalla, voitele reuna munalla ja ripottele reunalle raesokeria. Lusikoi painanteeseen noin 1 - 1 1/2 rkl rahkatäytettä. Leikkaa ananasrenkaat viiteen osaan ja aseta ananaspala keskelle jokaista piirakkaa. Paista piirakat 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Piirakka on kypsä kun täyte on hyytynyt ja reuna saanut kauniin paistovärin. Tarjoa piirakat hyvin jäähtyneenä.

519738.jpg

Bostonkakku

...joka kävi lattian kautta ennen uuniin menoa. Irtopohjavuoan pohja ei ollut kunnolla kiinni, joten... Sain pelastettua ja kuvaamisenkin muistin vasta siinä vaiheessa kun puolet oli syöty. Tämä ohje on jostain lehdestä peräisin, olisko Kodin kuvalehti. Sairaan hyvää joka tapauksessa.

Pohja: n. puolet 5 dl:sta maitoa tehdystä pullataikinasta

Täyte:

100 g kevyttuorejuustoa (nyt laitoin maustamatonta, appelsiininmakuinenkin on tosi hyvää)

100 g aprikoosimarmeladia

Vuokaan:

margariinia

Voiteluun:

½ kananmunaa

Kaulitse pullataikinasta levy. Levitä päälle tuorejuusto ja sen päälle marmeladi. Kääri rullalle ja jaa noin 12 palaan. Laita palat pystyyn tasapohjaiseen, voideltuun kakkuvuokaan (irtopohjainen paras). Peitä liinalla ja anna kohota. Voitele kakku munalla ja paista 200 asteessa puolisen tuntia.