Leivottiin tänään Sipulin kanssa tällainen piirakka, resepti on kotoisin Myllyn paras-sivuilta. Etsiskelin uutta omenareseptiä, kun pitäis saada jonnekin tungettua nuo viimekesäiset pakasteomput. Hyvää on tämä, suosittelen.

606179.jpg

4

dl

 Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita
 

dl

 Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
 2

tl

 soodaa
 1

rkl

 jauhettua kardemummaa
 3

dl

 sokeria (josta 1 dl voi olla hunajaa)
 4

 

 munaa
 3

dl

 piimää tai jogurttia
 1

dl

 voi- tai margariinisulaa (100 g)
 Päälle:
 n. 10

 

 pientä omenaa (isoja vähemmän)
 Muruseos:
 1

dl

 voi- tai margariinisulaa (100 g)
 2

dl

 hunajaa
 5

dl

 Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita (joista puolet
 voi olla vaihteluna kookoshiutaleita tai mantelirouhetta)

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää munat, piimä ja sula rasva. Sekoita tasaiseksi ja kaada se voidellulle hiutaleilla leivitetylle leivinpaperille isolle uunipellille. Lohko omenat tortun päälle kauniisti. Kuumenna muruseosta varten rasva ja hunaja sulaksi. Ota pois liedeltä tai mikrosta ja lisää siihen hiutaleet. Ripottele seos tortun pinnalle. Paista 200 asteisen uunin alatasolla n. 30 min. Jaa hieman jäähtyneinä neliöiksi.

Niin ja jätskiä seuraksi tiätty.

Tein töissä viime viikolla tätä puolukoista ja sokerista, kyllä tää parempaa oli. Uudestaan jos teen niin laittaisin kyllä vähempi tuota hunajaa päälle, ehkä vähän turhan makeeta oli mun makuun.