Bongasin ohjeen Valion lehdykkäisestä, koklata piti ja hyviä on.

1241648.jpg

Ohje (24-30 kpl):

1 prk maitorahkaa

2,5 dl vettä

25 g hiivaa

1,5 tl suolaa

½ dl hunajaa

1,5 dl ruishiutaleita

8 dl vehnäjauhoja

50 g voita tai margariinia

Voiteluun maitoa

Pinnalle ruishiutaleita

Liuota kädenlämpöiseen rahka-vesiseokseen hiiva. Lisää suola ja hunaja. Lisää ruishiutaleet ja anna turvota noin 5 minuuttia. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi pehmeä voi. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.

Kaada kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa sitä kunnolla. Muotoile taikinasta kaksi tankoa. Jaa tangot noin 12-15 osaan. Muotoile sämpylät ja aseta ne pellille . Kohota liinalla peitettynä.

Voitele kohonneet sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle ruishiutaleita.

Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 10-12 minuuttia.