Bongasin ohjeen Valion lehdykkäisestä, koklata piti ja hyviä on.
Ohje (24-30 kpl):
1 prk maitorahkaa
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1,5 tl suolaa
½ dl hunajaa
1,5 dl ruishiutaleita
8 dl vehnäjauhoja
50 g voita tai margariinia
Voiteluun maitoa
Pinnalle ruishiutaleita
Liuota kädenlämpöiseen rahka-vesiseokseen hiiva. Lisää suola ja hunaja. Lisää ruishiutaleet ja anna turvota noin 5 minuuttia. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi pehmeä voi. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
Kaada kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa sitä kunnolla. Muotoile taikinasta kaksi tankoa. Jaa tangot noin 12-15 osaan. Muotoile sämpylät ja aseta ne pellille . Kohota liinalla peitettynä.
Voitele kohonneet sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle ruishiutaleita.
Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 10-12 minuuttia.
Kommentit